אם עד עכשיו, מקסימום מהירות הגלישה שהוצעו על ידי רוב ספקיות האינטרנט היו בסביבות ה-100 מגה לשנייה (ולא תמיד עמדו בהבטחה הזאת לאור העומס על התשתיות) הרפורמה שהביאה לפריסה רחבה של סיבים אופטיים בישראל, וכך כיום ניתן לגלוש גבר במהירות של 2.5 ג'יגה לשנייה כמו שמציעה בזק סיבים! כלומר אם בעבר כינה ראש הממשלה בנימין נתניהו את תשתית האינטרנט כ"טרקטור סובייטי", כיום יש כבר בישראל מכונית מרוץ שבה ניתן להשתמש.
3 חברות פרסו תשתית של סיבים אופטיים ברחבי ישראל: בזק, IBC (מיזם שכולל את הוט) וחברת פרטנר. לכל אחת מהחברות האלו שפרסו תשתית יש את היתרונות והחסרונות שלה. אלו מתבטאות במהירות המקסימאלית של כל חברה, במחירי התקנה של התשתית בבית אב, במחיר החבילות שניתן לקבל וכדומה.
כל האופציות הן אופציות טובות. הדבר הכי חשוב מבחינתכם זה ראשית לשאול, למה נועד הצורך שלכם באינטרנט מהיר. האם זה לצרכי עבודה? האם זה לצרכי גיימינג? האם זה סתם כדי לגלוש ברשת האינטרנט? האם כי אתם רוצים לצפות בטלוויזיה בצפייה ישירה של תכנים?
לאחר שתבינו את הצורך שלכם, תוכלו לדעת פחות או יותר האם אתה רוצים מהירות גלישה מקסימאלית כמו שמציעה בזק סיבים, או מהירות גלישה נמוכה יותר שמוצעות על ידי החברות האחרות. השלב הבא זה להבין כמה אתם מוכנים לשלם על הסיבים האופטיים. אצל בזק סיבים לדוגמא, ההתקנה הנה יקרה יותר יחסית לאחרות, אולם התשתית שלה נחשבת להכי אמינה ויציבה וכזאת שיודעת לווסת עומסים.
לא משנה אם בחרתם בתשתית של בזק סיבים, של פרטנר או של IBC, תמיד אבל תמיד יהיו מבצעים באשר להתקנה של תשתית הסיבים וגם לספק האינטרנט שהם מציעים כדי להגיע למהירות מקסימאלי. כמובן שגם ניתן לשלב את התשתית של בזק סיבים עם ספק אחר במהירות נמוכה יותר ובמחיר אחר.
לא צריך לעשות יותר מידי בירורים, את כל החבילות והמבצעים של התשתיות והספיקים ניתן למצוא באתר זולי. לכן, אם אתם רוצים למצוא את המחירים והמבצעים הכי שווים, מומלץ לבדוק באתר את החבילה שהכי תתאים לכם!